Cart 0 items - 0 Ft 0

Szakvélemények

Dr. Bakanek György

Szülész – Nőgyógyász és Sport szakorvos
Életmód tanácsadó

Tapasztalatom szerint, és pácienseim beszámolója alapján a BabaCo® babahordozó az egyetlen olyan babahordozó, amely alátámasztja a gyermek teljes testsúlyát. Ezáltal csökkenti a kisded hordozása miatt kialakult váll, hát, derék és gerinc terhelését.

Orvosi szempontból ajánlom minden olyan szülőnek a BabaCo-t, akik rövidebb – hosszabb ideig kézben tartják, cipelik gyermeküket. Ilyenkor ugyanis a csípő egyik irányba való kitolásával féloldalasan terhelődnek a váll, hát, derék ízületek, illetve a gerinc is “s” alakot ír le, ami rossz tartáshoz, deformálódásokhoz és végső esetben fájdalmakhoz vezethet.

Az izmok, ízületek és a gerinc tehermentesítésére, fél oldalas terhelésének megszüntetésére alkalmas a BabaCo® babahordozó.

Kifejezetten javaslom továbbá nagy súlyú babáknál, már a korai szakaszban 6 hónapos kortól, valamint a már kialakult tünetek enyhítésére.

A BabaCo® babahordozó a gyermek számára is kényelmes, mivel szabadabban,  mégis testközelben van az édesanyjával. Az ülőke felülete, enyhén befelé lejt, így a gyermek az ülőkén mindvégig egyenesen tartja magát a többi babahordozókkal ellentétben.

Nagy segítség lehet még a nagyszülők számára is, akiknek az ízületei, izmai nincsenek, nap mint nap hozzászoktatva a folyamatosan növekvő gyermek súlyához.

Budapest, 2015.01.26

Kovács Andrea

DSGM szakgyógytornász
A Mackórendelő vezetője

Szakmai szemmel gyógytornászként is kijelenthetem, hogy a BabaCo®  helyes testtartást biztosít a babának és az őt cipelő szülőnek egyaránt.

A szülők, ha csak a BabaCo®  nélkül veszik fel gyermeküket az ölükbe, kénytelenek a medencéjüket egyik oldalra megbillenteni így aszimmetrikussá válik az egész test. A gyerek felőli oldalon összenyomódnak a csigolyák, a másik oldalon szétnyílnak, amely helyzet hosszútávon derékfájást és egyebeket okozhat.

Sok kismama ínhüvely gyulladást kap a „babacipelő karjában- kezében”, mert nincs ennyi folyamatos fizikai munkához szokva a keze.

BabaCo® segítségével egy szimmetrikusabb helyzetben, helyesebb a gerincoszlopon a tehereloszlás és lényegesen kevesebb karmunka szükséges .

Ha a babák huzamosabb ideig vannak ölbe akkor medencéjük előrebillenhet és ágyéki rész berogyhat….

BabaCo® ülőkén ülve, a babáknak egyenesebb tartást biztosít, azzal hogy segíti a medence hátra billenését és háti ágyéki szakasznak egyenesebb tartását.

Gyógytornászként ajánlom a BabaCo® babahordozót:

  • Derékfájós, gerincferdüléses szülőknek
  • Szülőknek, akik meg akarják előzni a gerincproblémákat
  • A nagysúlyú babáknak
  • A mozgásában enyhén elmaradt babáknak 9 hónapos kortól…
  • Mozgássérült babáknak akár 4 éves korig is
  • A bizonytalan babáknak, akik az ölbe kérezkedést és mászást/járást váltogatják folyamatosan

A szülőnek ajánlott a BabaCo® babahordozót mindkét oldalukon és középül is hordani. Ez sokkal könnyebb, mint ha megkérik hogy vigye a bal kezébe is a babát (ami nem esik kezére).

Speciális mozgás problémáknál a gyógytorna vizsgálaton különböző helyzeteket ajánlunk a szülőknek a BabaCo® val kapcsolatban , de ezek nagyok egyediek.

BabaCo® Csípőülőke

A BabaCo® Csípőülőkével 13 éve segítünk a kisgyermekes családoknak a lehető legnagyobb mértékben megkönnyíteni a mindennapjait, mely nagy öröm számunkra! Folyamatos fejlesztéseink fókuszában a baba egészséges gerincének a fejlődése és a szülők váll, -hát, -gerinc izületeinek kímélése áll.

Kapcsolat

E-mail: babaco@babaco.eu

Telefon: +36 20 2 279 268

2627 Zebegény, Szőnyi István u. 9

Copyright © 2024 BabaCo® – Minden jog fenntartva!

Copyright © 2024 BabaCo® – Minden jog fenntartva!

BabaCo® hip seat carrier

For 13 years our aim is to help making easier the everyday life of mothers and fathers with BabaCo® hip seat carrier. In the focus of our constant research is the proper development of the baby’s spine.

Contact

E-mail: babaco@babaco.eu

Phone: +36 20 2 279 268

9 István Szőnyi street
Zebegény Hungary 2627

IMPORTANT INFORMATIONS

Copyright © 2024 BabaCo® – All Right Reserved!

Copyright © 2024 BabaCo® – All Right Reserved!