Dr. Bakanek György

Szülész – Nőgyógyász és Sport szakorvos
Életmód tanácsadó

Tapasztalatom szerint, és pácienseim beszámolója alapján a BabaCo® babahordozó az egyetlen olyan babahordozó, amely alátámasztja a gyermek teljes testsúlyát. Ezáltal csökkenti a kisded hordozása miatt kialakult váll, hát, derék és gerinc terhelését.

Orvosi szempontból ajánlom minden olyan szülőnek a BabaCo-t, akik rövidebb – hosszabb ideig kézben tartják, cipelik gyermeküket. Ilyenkor ugyanis a csípő egyik irányba való kitolásával féloldalasan terhelődnek a váll, hát, derék ízületek, illetve a gerinc is “s” alakot ír le, ami rossz tartáshoz, deformálódásokhoz és végső esetben fájdalmakhoz vezethet.

Az izmok, ízületek és a gerinc tehermentesítésére, fél oldalas terhelésének megszüntetésére alkalmas a BabaCo® babahordozó.

Kifejezetten javaslom továbbá nagy súlyú babáknál, már a korai szakaszban 6 hónapos kortól, valamint a már kialakult tünetek enyhítésére.

A BabaCo® babahordozó a gyermek számára is kényelmes, mivel szabadabban,  mégis testközelben van az édesanyjával. Az ülőke felülete, enyhén befelé lejt, így a gyermek az ülőkén mindvégig egyenesen tartja magát a többi babahordozókkal ellentétben.

Nagy segítség lehet még a nagyszülők számára is, akiknek az ízületei, izmai nincsenek, nap mint nap hozzászoktatva a folyamatosan növekvő gyermek súlyához.

Budapest, 2015.01.26

Kovács Andrea

DSGM szakgyógytornász
A Mackórendelő vezetője

Szakmai szemmel gyógytornászként is kijelenthetem, hogy a BabaCo®  helyes testtartást biztosít a babának és az őt cipelő szülőnek egyaránt.

A szülők, ha csak a BabaCo®  nélkül veszik fel gyermeküket az ölükbe, kénytelenek a medencéjüket egyik oldalra megbillenteni így aszimmetrikussá válik az egész test. A gyerek felőli oldalon összenyomódnak a csigolyák, a másik oldalon szétnyílnak, amely helyzet hosszútávon derékfájást és egyebeket okozhat.

Sok kismama ínhüvely gyulladást kap a „babacipelő karjában- kezében”, mert nincs ennyi folyamatos fizikai munkához szokva a keze.

BabaCo® segítségével egy szimmetrikusabb helyzetben, helyesebb a gerincoszlopon a tehereloszlás és lényegesen kevesebb karmunka szükséges .

Ha a babák huzamosabb ideig vannak ölbe akkor medencéjük előrebillenhet és ágyéki rész berogyhat….

BabaCo® ülőkén ülve, a babáknak egyenesebb tartást biztosít, azzal hogy segíti a medence hátra billenését és háti ágyéki szakasznak egyenesebb tartását.

Gyógytornászként ajánlom a BabaCo® babahordozót:

  • Derékfájós, gerincferdüléses szülőknek
  • Szülőknek, akik meg akarják előzni a gerincproblémákat
  • A nagysúlyú babáknak
  • A mozgásában enyhén elmaradt babáknak 9 hónapos kortól…
  • Mozgássérült babáknak akár 4 éves korig is
  • A bizonytalan babáknak, akik az ölbe kérezkedést és mászást/járást váltogatják folyamatosan

A szülőnek ajánlott a BabaCo® babahordozót mindkét oldalukon és középül is hordani. Ez sokkal könnyebb, mint ha megkérik hogy vigye a bal kezébe is a babát (ami nem esik kezére).

Speciális mozgás problémáknál a gyógytorna vizsgálaton különböző helyzeteket ajánlunk a szülőknek a BabaCo® val kapcsolatban , de ezek nagyok egyediek.

VÁSÁRLÓINK MONDTÁK A A BABACO® CSÍPŐÜLŐKÉRŐL

Paulovits Viktor (36)

“A tegnapi nap megtörtént az első huzamosabb használat. Azt kell mondjam, a termék túl jó. A kislányunknak annyira tetszik, hogy anya közelségében van, hogy a babakocsit üresen tologatjuk magunk előtt. 😀 😀 Természetesen szülői oldalról is tökéletes a használata. Minden babával rendelkező ismerősünknek ajánlani fogjuk!”

Ibike (29)

“Az én kislányom 9 hónapos, és gyakorlatilag újszülött kora óta állandóan ölben akar lenni. Ez nekem is olyan fontos, mint neki, mert nagyon jólesik a teste közelsége. Az egyetlen problémát a gerincsérvem okozta, ami elég gyakran kiújult. Csak emiatt próbáltam volna én is “leszoktatni” a cipelésről. Mára már feladtam, és elfogadtam, hogy amíg járni nem fog, addig szinte folyamatosan ölben lesz.:) Szerencsére a fitt-mama blogon talált pilates gyakorlatoknak és a speciális BabaCo® babahordozónak köszönhetően teljesen tünetmentes a gerinc sérvem.”

Papp Kata (27)

“Nekem többen is ajánlották. Mert már nagyon fájt a hátam. Nagyon hálás vagyok érte! IMÁDJUK!!! Apa is kölcsön kéri néha..:-) Mi csak ajánlani tudjuk mindenkinek!!! Bőven megéri az árát, mert mi tuti, hogy évekig fogjuk használni…Köszönjük!”

Kilián Viktória (30)

“Sziasztok! Nekünk 2 hónapja született meg a második kisbabánk Kristóf. A nagyobb, Zsófikánk 1,5 éves  aki azóta, amióta a pici megszületett folyamatosan igényli a testközelségem. Nekem óriási segítség a BabaCo® ! Egész nap viselem. Hol szoptatok vele, hol Zsófi csücsül rajta.”

Dóra Vereckei (40)

“Sziasztok,én vettem egy ilyen csípőülőkét, pár hónapja használom, nagyon szeretem!!! És a babám is!!! Ő jobban, mert szabadabban érzi magát, mint a másik hordozóban, abba bebújni nekünk egy kínszenvedés volt…, így sokkal egyszerűbb. Amúgy nem értem az itteni kérdéseket, mert 6 hónapos kor alatt mi is fekve használtuk, ahogy az az ajánlásokban is szerepel. A gyerekorvosommal is konzultáltam, és a gyógytornászunkkal is, s ők maximálisan támogatták. Én is csak tovább tudom ajánlani…!!!”

Veress Beáta (34)

Több babahordozót használtam már, de ez az egyetlen, amelyiknél tényleg nem fáj a hátam, derekam! Nagyon köszönöm!!! Minden nap használom, minden hova viszem magammal. A 1,5 éves Petike kisfiam is imádja. Csak ajánlani tudom! Örülök ennek a találmánynak!”  

Szarkadi Éva (32)

“Sziasztok, mi nem veszünk semmit, mert uncsi tesóktól mindent kapunk. Viszont már sok helyen olvastam jókat a BabaCo® -ról és megtetszett, mert a második gyereknél nagyon fáj már a derekam. Rávettem apát, hogy vegyük meg és azt kell, hogy mondjam a legjobb döntés volt! Azóta nem fáj a derekam és sokkal jobban bírom a napokat! Bárcsak az elsőnél is tudtam volna róla, hogy van egy ilyen szuper termék. Évi”

Szilvi (26)

“Alig vártam, hogy megjöjjön. A barátnőmnek van és kipróbáltam… Akkor tudtam, hogy nekem egy ilyen kell. Mert már nem bírtam a 8 kilós Zsombikámat. Nálunk az egész család használja. Nagyon szeretjük! A nagyinak is vettünk egy kávé barnát. Csak ajánlani tudom mindenkinek!!”